Una trentena d'entitats d'economia social mostraran els seus projectes a la Festa del Riu de Manresa

La festa comptarà amb activitats per a tots els públics i tindrà el parc Josep Vidal com a epicentre el 24 i 25 de maig

 

La Festa del Riu de Manresa que se celebrarà el divendres 24 i el dissabte 25 de maig comptarà amb la participació d'una trentena d'entitats, que mostraran els seus projectes en les diferents parades. A més a més, la festa disposarà de un ampli ventall de tallers i activitats adreçades a tots els públics. Es tracta de projectes i activitats que tenen per objectiu promoure la cultura i l'economia transformadora.

En aquesta edició, l'epicentre de la Festa del Riu serà el parc Josep Vidal, l'espai a tocar la llera del Cardener i que ocupava la Carpa del riu. La major part dels actes de la festa es concentraran entre el divendres 24 i dissabte 25, tot i que la fira compta amb diverses activitats prèvies.
 
El gruix d'actes de la Festa del Riu començaran divendres al matí amb la celebració del RockinFest, que és un espai adreçat als estudiants de secundària del Bages i dedicat a la composició de cançons i actuació en directe. A la tarda, a partir de les 6 i fins a les 8 del vespre, es portarà a terme la xerrada Una proposta decreixentista per desarmar el col·lapse i tot seguit hi haurà una exhibició de diferents propostes de projectes emergents de cultura transformadora i l'exposició del projecte intercultural Gatzara.

El dissabte, el parc Josep Vidal acollirà nombroses activitats per descobrir l'entorn natural. Entre elles destaquen un taller d'anellament científic d'ocells, una activitat per descobrir l'aigua a través dels cinc sentits i també una caminada resseguint el riu Cardener entre el Pont Vell i la fàbrica Blanca i Vermella, que permetrà descobrir el patrimoni natural i industrial que hi ha al costat del riu. Al parc també es portaran a terme altres tallers i activitats per a tots els públics.

La tarda del mateix dissabte, se celebrarà la mostra en la qual hi participaran una trentena d'entitats i cooperatives vinculades a l'Economia Social i Solidària del territori. Tindran la seva parada al parc Josep Vidal i pertanyen a sectors tan diversos com l'agrícola, l'alimentari, el cultural, l'energètic, l'oci, la salut, els serveis i el tèxtil, entre d'altres. A més, durant la tarda també hi haurà més activitats com una gimcana sobre valors de l'economia social i solidària, el mercat de l'estraperlo o la mostra de productes gastronòmics de proximitat. Per als menuts hi haurà jocs, teatre i un concert. A les 9 del vespre, es posarà el punt final de la festa amb un concert de Boom Boom Fighters.

Algunes de les activitats que s'organitzen en el marc de la Festa del Riu necessiten inscripció prèvia. Es poden consultar els detalls de cada activitat a la web de la Festa del Riu.

La Festa del Riu és organitzada per l'Ajuntament de Manresa, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Casa de la Música de Manresa, i compta amb la complicitat i la col·laboració d'entitats, projectes, empreses i associacions del territori que s'impliquen en l'organització d'actes i que fan que la festa sigui també un espai d'intercanvi, de coneixença i de treball transversal entre les iniciatives del territori.

Contacta

Contacta

Contact us

Your message has been sent sucessfully