INICIATIVES DE L'ESS

Agricultura i alimentació

Activa't - Casa Costafreda (Càritas Manresa)

És un projecte per facilitar l’emprenedoria, l’auto-ocupació i la inserció sociolaboral en el sector agrícola. És promocionat per Càritas Arxiprestal de Manresa. Consta de formacions l i d’un espai productiu on es cultiven i s’ofereixen verdures ecològiques.

Veure web

ONG

Agermanament Bages

Agermanament Bages som la delegació d'Agermanament sense fronteres a la comarca del Bages. Som una associació que promou la cooperació per al desenvolupament de col·lectius vulnerables en pro de la justícia global.

Els nostres objectius són donar suport i dur a terme accions de cooperació, a través de projectes i programes de desenvolupament sostenible, així com sensibilitzar i conscienciar la societat catalana sobre els greus desequilibris Nord-Sud i les seves causes i efectes.

 Veure web

Agricultura i alimentació

Aleco Pastisseria

Aleco és un obrador artesà de pastisseria. Per fer les elaboracions seguim les receptes del nostre mestre pastisser, l’Eduard Aligué, utilitzant com a base aliments amb certificació ecològica. Busquem que les nostres elaboracions siguin de qualitat, integrant també aliments més saludables. Prioritzem els productors de proximitat per obtenir els ingredients que necessitem, buscant sempre que siguin d’alta qualitat. Utilitzem packagings 100% compostables o 100% reciclables per a servir les nostres elaboracions.

Veure web

Serveis

ARRI - Espai per l'ànima

Espai per l’ànima és un col·lectiu de persones sensibilitzades amb el patiment humà que sorgint del món de les diferents pràctiques complementàries ofereix un acompanyament empàtic que mitigui el dolor de la solitud, entre d’altres aspectes, perquè creiem que aquesta és una bona forma de créixer com a éssers humans. L’associació porta a terme un acompanyament emocional i psicoterapèutic, artteràpia i altres teràpies complementàries, activitats culturals, socials i esportives, així com de contacte amb la natura.

Veure web

Agricultura i alimentació

Artium - Celler Cooperatiu d'Artés

Celler cooperatiu de la producció vinícola de la comarca, amb proposta d’agrobotiga, i l’espai Artium, que ofereix visites al celler, on s’explica el procés de producció del vi i també s’ofereixen tastos de vins i servei de bar.

Veure web

ONG

Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres

Associació formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions del Sud, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

Veure web

Cultura

Associació Cultural Romanesa de Manresa

ACROM té com a objectiu difondre i mantenir la cultura i les tradicions romaneses a la societat manresana i a la comarca del Bages, promovent la convivència cultural i els valors de la diversitat, un espai de trobada i suport mutu entre la població romanesa.

Veure web

Cultura

Associació De Dones Al Noor

Associació cultural i escola d'idioma àrab, treballant en tot tipus d’ activitats relacionades amb la cultura i l’educació.

Veure web

Cultura

Associació De Colombians del Bages

Entitat que busca orientar i integrar els colombians que viuen al Bages donant a conèixer la cultura, els costums i la gastronomia per realitzar una inclusió i generar una diversitat cultural que enriqueixi la societat.

 

Cultura

Associació d'Equatorians de Manresa

Entitat que manté, cultiva i comparteix la cultura equatoriana, en quant a gastronomia, balls i altres costums, i afavoreix la convivència solidària entre la població equatoriana de Manresa i amb altres persones i col·lectius de la ciutat i de l’Equador.

Oci

Associació Dinàmics Extraescolars

Associació sense ànim de lucre, amb el principal objectiu de promocionar activitats extraescolars de qualitat ja siguin esportives, artístiques, intel·lectuals o lúdiques en edat escolar.

Veure web

ONG

Associació YAMUNA d'ajut a la infància

Entitat laica fundada que treballa per un món més just. Treballen a Madagascar i a l’Índia, on hi ha un elevat nombre de menors en risc d'exclusió social, abandonats o de famílies en situació d'extrema pobresa.

Veure web

ONG

Associació ¿Y tú, en África?

Associació que treballa per promoure el desenvolupament humà i econòmic de la regió de Casamance, Senegal. Amb els objectius d'aprendre amb la població local, millorar i apropar l'assistència sanitària especialitzada a la població més vulnerable i crear espais d'educació per la salut.
 
Organitzem viatges de cooperació internacional sanitària, d'educació i atenció a la dona.

L'intercanvi cultural és una de les bases del nostre projecte.
Serveis

Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Espai de trobada i coordinació per l’Economia Social. Acompanyen nous projectes empresarials en forma cooperativa, vetllen per la seva consolidació, porten a terme accions de sensibilització, interconnecten projectes, entitats i administracions, entre altres.

Veure web

Serveis

Aurea7 Formació

Cooperativa de formació d’adults i activitats extraescolars per a joves i infants. Es treballa en tres línies: suport escolar i universitari, cursos d’accés a la universitat i grau superior, i cursos d’idiomes. A banda, es fan cursos d’informàtica, excel, etc.

Veure web

Serveis

CAE

El CAE som una associació sense ànim de lucre declarada d’utilitat que programem accions formatives en els àmbits de l’educació en el lleure, la intervenció educativa, el joc, l’associacionisme, la salut i la formació personal; promovem i organitzem activitats comunitàries de joc;  desenvolupem projectes juvenils, lúdics, educatius i socials; oferim recursos lúdics i fem suport a les entitats i associacions.

Veure web

Agricultura i alimentació

Cerveses Hoppit

Cervesa artesana de Manresa.
Amb botiga degustació a La Marmita.


Veure web

Serveis

Comunalitat Manresa

Som una agrupació d’entitats que treballem per crear i enfortir les iniciatives veïnals que, davant les crisis, donen resposta a les necessitats bàsiques de les persones.

Veure web

Cultura

Cooperativa KULT

Cooperativa cultural que edita llibres de pensament crític i produeix fires i esdeveniments culturals. Els seus segells són Tigre de Paper, L'Agulla Daurada, Bellaterra Edicions i la revista Catarsi Magazín.

 Veure web

Tèxtil

Cotó Roig

Petita empresa que treballa amb teixits de cotó. La seva activitat es centra en la venta de teixits acabats i l’elaboració de col·leccions pròpies. Tot plegat es fa des del contacte i coneixement de l’agricultor amb un clar objectiu de marcar-ne la traçabilitat.

Veure web

Cultura

Cultura del Bé Comú

Consultoria de disseny estratègic de projectes que generin transformació i apoderament a través de la cultura i les arts.

Veure web

Tèxtil

Ecopràctica

La filosofia és crear productes de gran utilitat utilitzant materials amb el mínim impacte ambiental. Són materials desclassificats d’altres empreses per donar-los una altra vida. La producció és artesanal i de proximitat per afavorir el comerç local i el kilòmetre 0.

Veure web

Agricultura i alimentació

Eixarcolant

El Col·lectiu Eixarcolant és una entitat sense ànim de lucre amb més de 1200 socis i sòcies que té per objectiu fomentar un model de producció, distribució, i consum d'aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.
Realitzem projectes en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica.

Veure web

Oci

Els Caus de Mura

Cooperativa que té un projecte d’alberg rural dedicat al turisme i a les colònies, i un restaurant on es serveix cuina de muntanya, casolana i amb ingredients del entorn i de temporada.

Veure web

Altres

Ecoxarxa del Bages

Comunitat d’intercanvi de béns i serveis formada per persones del Bages i rodalies, per satisfer les necessitats quotidianes, independentment de l’economia de l’euro. Tenen un punt d’intercanvi, cada dimarts de 18 a 21h a l’Ateneu la Sèquia.

Veure web

Finances

Fiare Banca Etica

Fiare és una banca ètica i sense ànim de lucre al servei de la societat, del tercer sector i de l'economia social, amb relació propera al territori.

Veure web

Agricultura i alimentació

Forn de Pa Coma, SCCL

Elaborem de forma artesana, de veritat, pa i coques, pa de coca. Amb fermentacions mínimes de 12 hores i farines NO transgèniques. Especialitat pa de fajol i espelta fe cultiu orgànic.

Veure web

Agricultura i alimentació

Frescoop

Frescoop som una Cooperativa integral, d’iniciativa social i sense afany de lucre nascuda l’any 2007. Fa més de 10 anys, Frescoop va crear la marca mengemBages, un projecte que té com a principal objectiu la promoció de productes frescos de proximitat, sostenibles i ecològics. Les principals activitats són: la distribució alimentària, la gestió de menjadors escolars i col·lectivitats i la dinamització del consum local en format cooperatiu.

Veure web

Serveis

Fundació Apip-Acam

La Fundació Apip-Acam respon a la voluntat cívica de compromís amb la gent, de donar suport a les persones i famílies en situacions de necessitat, de manca de mitjans econòmics i/o dependència física o intel·lectual, procurant la continuïtat dels tractaments, de les metodologies i les avaluacions, per tal de col·laborar amb la capacitació, el foment de l’assertivitat, l’empoderament de les persones i la recuperació de llurs xarxes socials.

Veure web

ONG

Fundació Vicens Ferrer

És una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de la Índia.

Veure web

Energia

Girasol

Cooperativa de treball associat dedicada a la instal·lació i manteniment de sistemes d’energies renovables.

Veure web

Salut

Irehom, Institut de recerca holística de Montserrat

Estudiem, experimentem, validem i practiquem maneres d’entendre la vida que ens permeten desenvolupar-nos amb més plenitud i coherència, respectant el medi ambient i les persones. La millor manera de conèixer Irehom és visitant el projecte a les Jornades de Treball i convivència o a les Descobertes.

Veure web

Serveis

Indústria Gràfica i de la Retolació ARTFIC, SCCL

Cooperativa de treball dedicada a la industria gràfica. Son especialistes en impressió òfset i digital, i ofereixen un servei integral que va des de l’inici amb la maquetació o disseny fins a l’entrega del producte acabat.

Veure web

ONG

International Action for Peace- IAP

IAP som una organització que promou el respecte integral dels Drets Humans i la construcció de pau per aconseguir societats pacífiques, equitatives i justes, mitjançant l'acompanyament internacional i el suport a organitzacions socials i iniciatives ciutadanes de Colòmbia i Filipines que tenen com a propòsit la transformació dels conflictes i les injustícies. 

Veure web

Serveis

L'Arada Creativitat Social

L'Arada creativitat social és una cooperativa de treball sense ànim de lucre i d' iniciativa social que, des de les pràctiques pròpies de l'Economia Social i Solidària, es dedica a la promoció sostenible (social, econòmica i ecològicament) de col·lectius, territoris, pobles i barris, acompanyant espais de creativitat social i acció col·lectiva en la seva organització. Des de processos participatius, la promoció comunitària, la valorització del patrimoni i memòria popular, el foment i impuls de l'Economia Solidària, i la recerca i planificació col·lectiva.

Veure web

Agricultura i alimentació

L'Era

L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, és una associació que té com a principals objectius el foment de la producció agrària ecològica i l’agroecologia. Neix vora l’any 1999 de la mà d’un grup de professores i professors de l’Escola Agrària de Manresa, amb qui encara mantenim un vincle molt estret d’amistat i suport mutu. Treballem amb el compromís de transformar el primer sector per a que serveixi com a motor de canvi de tota la societat. Impulsem, per exemple, el banc de llavors Esporus, la revista Agrocultura, projectes d'investigació i recerca a través d'Esfera, múltiples cursos i formacions i participem de la Comunalitat Urbana de Manresa.
Altres

La Coordi: Comerç Just i Finances Ètiques

Coordinadora formada per entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària, que promou la justícia social, el Comerç Just i el finançament ètic i solidari. Està formada per SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa 3, Fiare Catalunya, FETS-Finançament Ètic i Solidari i la XES (Xarxa d’Economia Solidària).

Veure web

Serveis

La Clara Comunicació

Som una cooperativa de comunicació ètica, social i feminista dedicada als sectors de la cultura, el medi ambient i l’acció social. Creiem en l’honestedat i la transparència amb les nostres clientes. I com a projecte que aposta per l’economia social i solidària, el treball col·laboratiu és un dels nostres punts forts.

Veure web

Tèxtil

La Desfilada

Ètica i estètica es poden portar bé! A la desfilada podrem veure conjunts de vestit i accessoris de marques i ONG catalanes que produeixen amb materials sostenibles, fets amb solidaritat local i comerç just internacional. Així generem alternatives a la explotació extrema, els greus riscos laborals i la massiva contaminació als rius i els ecosistemes del món, que produeixen les grans empreses i marques de la moda global, amb les cadenes de producció i comercialització convencional.

Veure web 1

Veure web 2

Agricultura i alimentació

La Guixa

Grup de consum agroecològic que vetlla pel consum responsable, de temporada, ecològic i de proximitat. Alhora, organitzen diverses activitats d’oci per facilitar vincles relacionals entre el grup. El punt de trobada és a l’Ateneu La Sèquia de Manresa.

Veure web

Habitatge

La Raval

La Raval és una cooperativa d’habitatge. Promou el cohabitatge coma forma de viure, compartint espais, serveis i cures. Al centre urbà, al barri antic de Manresa.

Veure web

Agricultura i alimentació

Les Refardes

Coordinem la producció de llavor de varietats locals en 18 finques repartides per tot Catalunya. Vetllem per una coherència ecològica en tot el procés, des de la sembra fins a la venda de llavors en formats tant per a aficionats i aficionades com per la pagesia.

Veure web

Serveis

La Xarranca

La Xarranca és una fundació sense ànim de lucre vinculada al CAE que gestiona serveis educatius, socioculturals i de lleure: menjadors escolars, casals de vacances, activitats extraescolars, acollides escolars, ludoteques, espais i activitats de joc, atenció individualitzada, reforç escolar i intervencions socioeducatives, entre d’altres.

Veure web

Altres

Meandre

Associació per a la preservació del patrimoni natural del Manresa i el Pla de Bages. Son una entitat sense ànim de lucre que treballa per la preservació definitiva de l’encara ric i variat patrimoni natural i agrícola del rodal de la nostra ciutat, espai periurbà, que avui coneixem amb el nom d’Anella Verda de Manresa.

Veure web

Salut

MIGJORN casa de naixements

És un centre de salut que cuida la vida des de l’inici. Ofereixen l’acompanyament durant l’embaràs, en el postpart i en la criança, assistència al part natural i en altres moments de la vida.

Veure web

Salut

9Món

Vol fer d’altaveu dels valors de la Casa de naixements Migjorn.

Fa difusió d’una cultura de la salut basada en el respecte i la confiança en la vida.

Crea recursos i activitats per encarar cada moment i cada canvi amb consciència i autonomia.

Col·labora perquè l’imaginari col·lectiu s’ompli d’atenció per la vida –des del seu inici i en cada una de les seves etapes–,  i aposta per la reconciliació entre natura, ciència i cultura.

Veure web

Altres

Projecte Entre Tothom

És un projecte creat amb la voluntat de poder oferir espais de col·laboració i participació des d’una visió i projecció comunitària. El seu principal objectiu és potenciar o incorporar el treball social comunitari, a través de la coordinació amb la Xarxa d’Inclusió Social, com a eina per treballar la relació amb l’entorn, la xarxa social de l’individu, així com la implicació en la vida social i comunitària de la ciutat.

Veure web

Cultura

Propaganda pel fet!

Propaganda pel fet! és una cooperativa musical catalana establerta a Manresa des de 1996. Desenvolupa diversos projectes relacionats amb la música i la societat, amb un segell discogràfic amb més de 190 referències i una oficina de management i contractació amb artistes catalans i estatals en tots els estils i 100% compromesos. També es va impulsar la construcció de la sala Stroika de Manresa. És la cooperativa al voltant de la qual s’estableix el node i seu de la Catalunya Central del projecte conjunt de la Xarxa de Cases de la Música de Catalunya, tot desenvolupant-hi un extens programa de formació, exhibició, creació, participació i dinamització musical.
Veure web

Agricultura i alimentació

Rostoll verd

És una associació del Bages que centra la seva activitat en promoure un consum responsable I ecològic. L’associació prioritza el soci productor I porta més de 15 anys de funcionament.

Veure web

Serveis

RECER Cooperativa d'Acompanyament Veïnal

Recer és una cooperativa de persones consumidores i usuàries sorgida de les vocalies d’enterraments de les associacions veïnals. Treballem per donar un bon acompanyament a les famílies en un moment tan delicat com és acomiadar un ésser estimat. La nostra missió és gestionar de manera col·lectiva i sostenible els serveis d'enterrament de les sòcies, amb el compromís d'assegurar els preus més justos, tot establint una forta xarxa que fomenti la solidaritat i la sostenibilitat.

 

Agricultura i alimentació

Senders Vius

Som una cooperativa de treball associat amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament del territori i la inserció laboral, mitjançant la prestació de serveis agraris, forestals i paisatgístics (principalment a través de la tècnica de la pedra seca), així com gestionant cultius propis i el desenvolupament de projectes per la cohesió social i comunitària.

ONG

Solidança/ Roba Amiga

Entitat sense ànim de lucre, que treballem per la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social a través d'activitats vinculades a la gestió integral dels residus.

Veure web

Energia

Som Energia Manresa

Grup Local del Bages de Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

Veure web

Cultura

Somiatruites

Associació d'artistes, dissenyadors i artesans que organitzen mercats per reactivar les places de Manresa, exposant creacions originals de disseny de moda, complements, il·lustració, forja, llibres artesans...

Veure web

Habitatge

Sostre Cívic

Sostre Cívic és una entitat nascuda l'any 2004 que actualment està formada per més de 900 persones sòcies arreu del territori. El nostre objectiu és promoure un model alternatiu d'accés a l'habitatge, més just i accessible sense ànim de lucre, no especulatiu i transformador. En aquest sentit, aportem per l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús on la titularitat de la propietat és col·lectiva i recau en l'entitat, i les persones sòcies tenen la cessió d'ús dels habitatges cooperatius.

Veure web

Agricultura i alimentació

SuperCoop Manresa

Supercoop és un supermercat cooperatiu a Manresa, autogestionat i sense ànim de lucre, que vetlla per crear comunitat, ajuda mútua i relacions no especulatives i corresponsables entre productors i consumidors.

Veure web

Habitatge

Vidàlia

Som una comunitat internacional ubicada a l’antiga colònia tèxtil de Cal Vidal (Puig-reig, Barcelona). Estem constituïdes com a cooperativa d’habitatge. Tenim un contracte signat de masoveria urbana per 75 anys. Encara que fluctuant i creixent, actualment som 17 persones adultes, 5 nenes i 3 nens vivint dins de la comunitat.

Veure web

Serveis

Waitala

Ajuden a projectes amb valors a augmentar l'impacte social mitjançant estratègia, disseny i formació. Vol ser el punt de trobada de la comunicació ètica per als qui impulsen iniciatives en les quals els valors, les persones i l’entorn són al centre de totes les decisions.

Veure web

Tèxtil

Weli Weli

Marca de roba i complements, confeccionada i produïda a Senegal per fomentar l'economia i el desenvolupament del país mitjançant la ocupació de dones joves. Tots els materials que utilitzem són comprats a petits comerços de diferents parts del país. La base principal dels nostres productes és tela wax, tela de cotó 100% estampada amb diversos dibuixos i colors.

Veure web

Ludoteca Ludugurus

La ludoteca Ludugurus és la ludoteca municipal de la ciutat de Manresa, gestionada per Creu Roja al Bages amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa. En ella s’ofereixen tot un fons de recursos lúdics i educatius per tal de proporcionar als infants de la ciutat un espai on es garanteixi el dret a jugar que tot infant ha de tenir garantit, per tal de créixer i desenvolupar-se en societat. 

Contacta

Contacta

Contact us

Your message has been sent sucessfully